כולנו רגילים לפיצה הסטנדרטית המכילה רוטב עגבניות וגבינה בלבד, אך החכמה האמתית בהרכבת פיצה מיוחדת היא לדעת אילו תוספות להוסיף. לכל אחד יש את ההעדפה האישית שלו. ישנם שיעדיפו פיצה מלוחה ככל שניתן ויוסיפו גבינה בולגרית וזיתים וישנם שיעדיפו להוסיף ירקות כגון בצל, פטריות, תירס ועוד. אין ספק שכל תוספת משנה את טעם הפיצה ונותנת לו ארומה שונה לחלוטין.
אך, במאמר זה באנו לדבר על התוספת המיוחדת ביותר שנועדה לאמיצים ביותר- האנשובי! מובן, לא כולם אוהבים את טעם הדגים על הפיצה ולא בהכרח מבינים את השילוב, אך המאכלים המיוחדים ביותר בהיסטוריה נולדו משילובים בלתי רגילים של מאכלים שונים.
השם המקורי שלו בעברית הוא בכלל עפיאן אירופי אך אימצנו בארץ את השם הרווח שלו בעולם – אנשובי. האנשובי הוא דג מאכל נפוץ בעולם כולו ובישראל, כאשר מדינות מסוימות מוכרות אותו בקופסת שימורים בעוד אחרות מוכרות דג זה בשווקים. האנשובי מכיל כמות גבוהה של מלח ולכן יש לו תרומת טעם משמעותית לפיצה. מינון נמוך שלו ופיזורו על הפיצה נותנת לה טעם מלוח ו"פישי" במיוחד.
אנו בביג אפל פיצה – פיצריה ירושלמית, מייצרים פיצות במגוון הרכבים לטעמים בלתי רגילים. פיצה אנשובי יכולה להגיע עם מיני תוספות לאלו שרוצים "להתפרע" באמת" ויכולה להשתלב עם מיני תוספות כגון בצל, פטריות ועוד. לאלו הרגישים לטעמים מלוחים, סלט צדדי של ירקות טריים יכול להיות שילוב טוב ולהוריד את טעם המליחות במעט. לאלו שאינם רוצים להגביל את טעם האנשובי לפיצה בלבד, ישמחו לדעת כי האנשובי משמש גם כתבלין לרטבים ומאכלים רבים וישנם אינספור מתכונים המכילים שימוש באנשובי.